Belföld

Orbán Viktort bírálja egykori jobbkeze

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Teljesen más jövöt jósol az országnak, mint a kormányfő.

A szombati Fidesz-kongresszuson újra pártelnökké választott Orbán Viktor szerint Magyarország a biztonság és jólét hazája, amely óriási lehetőség előtt áll. Erősek, gazdagok és zöldek leszünk – ígérte Orbán Viktor. Közben ugyanakkor egykori jobbkeze, Matolcsy György éppen arra figyelmeztetett, hogy a miniszterelnök jövőképe finoman szólva is megtévesztő – írja a jegybankelnök új könyve alapján az Index.

Matolcsy György szerint sem a miniszterelnök, sem ő nem tévedhetetlen, mindenkinek szüksége van visszajelzésre, vitára, javaslatokra. Minél többször szerez többséget, sőt kétharmadot egy politikai erő, annál nagyobb szüksége van vitákra, alternatívákra – írta. Az MNB elnöke szerint az ország nem áll nyerésre, ha minden így marad, 2030-ra az Európai Unió leggyengébb öt tagja között találjuk magunkat.

A magyar sajtó sokakra mondta már, hogy Orbán Viktor jobbkezei, de maga a kormányfő ezt a titulust még csak az MNB jelenlegi elnökére használta, amikor még a nemzetgazdasági tárcát vitte. „Matolcsy György a jobbkezem”. Ezt mondta a miniszterelnök, majd hozzátette, nem tudnának neki olyan összeget ajánlani, amennyiért hajlandó lenne a jobbkezéről lemondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik