Belföld

Orbán Viktor: Menet közben nem cserélünk lovat

Adrián Zoltán 24.hu
Adrián Zoltán 24.hu

Mivel egyedüli jelölt volt, nem okozott meglepetést, hogy Orbán Viktort választották újfent a Fidesz elnökévé a párt 30. tisztújító kongresszusán. A politikus 1993 és 2000 között, illetve 2003 óta vezeti a pártot.

Orbán Viktor beszédében kifejtette, megtisztelő Európa legsikeresebb politikai alakulatát, a Fideszt vezetni, és köszöni a bizalmat. – Nem veszett ki belőlem az alázat, de sejtettem, hogy így lesz, menet közben nem cserélünk lovat – fogalmazott a politikus, akiben még van szufla. – Továbbra is a legjobb korban vagyok, 2025-ben is a legjobb korban és a legjobb karban leszek – jelentette ki. Soros Györgyöt főmachernek, bábmesternek nevezte, aki felett 2022-ben is győzelmet arattak.

Kötésig állnánk egy háborúban, a honvédség és fegyverei Ukrajnában lennének, ha a baloldal nyert volna, mert erre szerződtek le. Szerinte a baloldali politikusok pénzért büntetlenül áruljak a hazát, de ezt meg kell változtatni, elvárja a képviselőktől, hogy törvényt módosítsanak, az alkotmányig bezárólag.

Világos célok mentén dolgoztak, és ezeket el is érték, kivédték Brüsszel kiéheztetési kísérleteit, megvédték a rezsicsökkentést, a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjak értékét is, miközben az inflációt 10 százalék alá szorították és határon túliak ügyét is képviselték. – Ép bőrrel átvertük magunkat az aknamezőn – mondta, és szerinte a gazdaság is új lendülettel fog növekedési pályára állni.

Magyarország ellenáll, minden erővel megvédi magát – közölte. Szerinte ellent kell állni Brüsszelnek, a migrációnak, a genderőrületnek, a háborúpártiságnak, Ukrajna idő előtti uniós csatlakozásának, a zöld ideológiáknak, a szuverenitást leépítő kísérleteknek.

Meggyőződésem, hogy Brüsszelben tönkreteszik Európát

– jelentette ki, és ezt meg akarja akadályozni. „Ha így megy tovább az unió egyszerűen szétcsúszik”. Az öregedés miatt elgyengülő testhez hasonlította az EU-t, amely hozzászokik gyengeségeihez. Eltűnőben a közrend Európában, gazdasága veszít globális jelentőségéből. – Nem akarjuk, hogy Európa skanzen vagy rezervátum legyen, aminek múltja van, de jövője nincs – fejtette ki a miniszterelnök, hozzátéve, van egy ellenterve, ellenmodellje, a magyar modell.

A franciák, az olaszok, a németek a fél életüket odaadnák, ha nem lennének náluk migránsok, nálunk pedig ez a helyzet, Magyarország a biztonság és jólét hazája – vélekedett a kormányfő.

– Zöld energia igen, zöld ideológia nem – váltott témát Orbán Viktor, közölve, nem hisz a színes mesékben, egyszerűen tiszta, egészséges és természetes világot akar a teremtés rendje szerint. Szerinte zöld energiát kell termelni és el kell tudni tárolni, ezzel lehet a világtechnológiai élmezőnybe kerülni. – Magyarország benevezett ebbe a versenybe – mondta, hozzátéve, a nukleáris energia is zöld, Paks 2 üzembe helyezésével pedig 52 százalék nukleáris, 39 százalék megújuló energia, főleg napenergia lesz az energiamixben. – Hajrá Lantos Csaba – üzent az energiaügyi miniszternek, akinek feladata, hogy az energiatárolási kapacitás drasztikus bővítése.

Szerinte óriási lehetőség előtt áll az ország, nagypályán játszunk a legnagyobb vetélytársak ellen – mondta a politikus, aki szerint nagy magánberuházásokra van szükség ehhez.

Van egy nagy bökkenő azonban, ez pedig, hogy csak tízmilliós a belső piacunk, ami nem elegendő a gyors technológiai fejlődéshez  – jelentette ki, amit egy külpolitikai bravúrral készülnek orvosolni, „gógyival és vagánysággal”. Azok számát kell növelni, akik érdekeltek Magyarország sikerében, ezért a legmodernebb keleti és nyugati technológiák találkozóhelyévé teszik az országot.

Erősek, gazdagok és zöldek leszünk

– mondta Orbán. Addig azonban kemény csaták várnak a kormányra Brüsszelben a költségvetés, az elhibázott ukrán-politika, a migráció miatt. Úgy tervezi, hogy a bevetés után nem ők, hanem az ellenség marad a földön, a túlerővel szemben fegyelmezettség és precizitás kell.

  • Az első akció a nemzeti konzultáció lesz, ami a csövön kifér.
  • Az európai választáson ezután áttörést kell elérni,
  • a harmadik akció az önkormányzati választás lesz, a választókerületi vezetők irányításával.

– Hajrá Kubatov Gábor – üzent a pártelnök, aki szerint mindkét választás meg kell nyerniük. – Mindenki csatár, védekezzen az ellenfél – zárta beszédét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik