Belföld

Mélyaltatásban tartják a sápi vonatbalesetben megsérült mozdonyvezetőt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szerda hajnalban egy tehervonat eddig tisztázatlan körülmények miatt nem vette figyelembe a piros jelzést, és belecsapódott a sápi állomáson várakozó személyvonatba. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik utas – aki egyedüliként sérülés nélkül megúszta a balesetet – elmondta, hogy a hangosbemondón a sápi vonatállomáson többször is megismételték:

Tehervonat állj meg!

A kétezer tonnás tehervonat azonban nem állt meg, és szemből, olyan erővel hajtott bele a két kocsiból álló személyvonatba, hogy az ütközés után még több száz méteren tolta maga előtt.

A balesetben heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebb sérülést szenvedett, őket a berettyóújfalui kórházba vitték. A vétlen mozdonyvezető, a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes sérüléseket szenvedett. Őt a katasztrófavédelem munkatársai 3 és fél órás munkával szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték. A 48 éves püspökladányi férfit megműtötték, továbbra is az intenzív osztályon kezelik. A mozdonyvezetők szakszervezete arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy

a férfi továbbra is életveszélyes állapotban van, jelenleg mélyaltatásban tartják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik