Belföld

Tehervonat ütközött személyvonatnak Sápnál – többen megsérültek, a vétlen mozdonyvezető életveszélyesen

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Baleset történt a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon szerdán hajnali 4:20-kor – írja közleményében a Mávinform.

Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt, és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték. A vétlen mozdonyvezető, a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes sérüléseket szenvedett. Őt a katasztrófavédelem munkatársai 3 és fél órás munkával szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az érintett vasútvonalat idén adták át, így az elektronikus biztosítóberendezés működöt.

A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett. Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetelt a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt, a forgalom 14 órakor indult újra.

MTI / Czeglédi Zsolt MTI/Czeglédi Zsolt

A püspökladányi rendőrkapitányság vasúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik