Belföld

Nyolc és fél évet kapott a volt katona, aki erőszakolt, sanyargatott gyerekekről gyűjtött felvételeket

Jogerősen nyolc és fél év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa azt a volt katonát, aki szinte szenvedélyesen gyűjtötte a gyermekekről készült pornográf felvételeket.  A férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfit kilenc évre eltiltották a közügyektől, és véglegesen minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

A szóvivő tájékoztatása szerint a terheltnek 2131 darab 18 év alatti személyről készült felvétel került a birtokába a szerződéses katonai viszonyának ideje alatt tavaly.

Ebből 2005 darabon 12 és 18 év közötti, míg 34 felvételen 12 év alatti gyermekek szerepelnek, akiket sanyargatással, erőszakkal vettek rá a jelenetekben közreműködésre, különböző szexuális cselekmények végzésére. De a többi felvételen is nemiségüket súlyosan sértő helyzetben voltak a gyerekek. A katonai tanács helybenhagyta a férfi korábbi nyolc és fél éves büntetését, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik