Belföld

Csintalan Sándor közbenjárásával kaphat kegyelmet Novák Katalintól a Hunnia-ügy maradék három elítéltje

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Hunnia-ügy maradék három elítéltje hamarosan elnöki kegyelemmel szabadulhat a börtönből – árulta el a Gulyáságyú Médiának Csintalan Sándor, akit csütörtök délelőtt a Sándor-palotában Novák Katalin értesített minderről.

A köztársasági elnök azt követően hívta találkozóra az MSZP-be a nyár elején visszalépő Csintalant, hogy ő levélben kért elnöki kegyelmet annak a három férfinak, akiket az ő megverése miatt ítéltek el 15 év pereskedés után. Csintalan azzal indokolta kérését, hogy a 15 éve tartó eljárás bőven elég büntetés az elkövetők számára, és nem szeretné, hogy gyermekeik apa nélkül szenvedjenek.

Az elkövetők feleségei a Sándor-palota előtt Csintalantól tudták meg, hogy férjeik hamarosan szabadlábra kerülhetnek.Mint ismert, Novák Katalin a pápalátogatáskor elnöki kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt, akit tavaly márciusban Fővárosi Törvényszék megismételt büntetőeljárásban első fokon tizenhét év fegyházra ítéltek az úgynevezett Hunnia-perben terrorcselekmény, és más bűncselekmények miatt.

A vádirat szerint Budaházy György és egy társa indította útjára a Hunnia Mozgalmat, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, illetve a 2006-os ősz után tovább szítsák a feszültséget, több akkori kormánypárti képviselő ingatlana ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek.

A bíróság egy korábbi döntése szerint a Budaházyhoz köthető szervezet tagjai verték össze Csintalan Sándort is egy mélygarázsban, aki akkoriban a HírTV műsorvezetője volt. A négy, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi által okozott sérülések miatt Csintalan kórházba kellett szállítani.

Kapcsolódó
Csintalan Sándor: Vagy Novák Katalin nem mond igazat, vagy neki nem mondtak igazat
Az államfő azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy olyanokat nem részesített kegyelemben, akik megvertek volna bárkit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik