Belföld

Novák Katalin meghívta Csintalan Sándort, aki kegyelmet kért az őt megverőknek

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Novák Katalin találkozóra hívta Csintalan Sándort azt követően, hogy ő levélben kért elnöki kegyelmet annak a három férfinak, akiket az ő megverése miatt ítéltek el 15 év pereskedés után.

Csintalan Sándor azzal indokolta kérését, hogy a 15 éve tartó eljárás bőven elég büntetés az elkövetők számára, és nem szeretné, hogy gyermekeik apa nélkül szenvedjenek, írta a Magyar Hang.

Mint ismert, Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt, akit tavaly márciusban Fővárosi Törvényszék megismételt büntetőeljárásban első fokon tizenhét év fegyházra ítéltek az úgynevezett Hunnia-perben terrorcselekmény, és más bűncselekmények miatt.

A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött. A vádirat szerint Budaházy György és egy társa indította útjára a Hunnia Mozgalmat, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, illetve a 2006-os ősz után tovább szítsák a feszültséget, több akkori kormánypárti képviselő ingatlana ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek. A hosszú évek óta húzódó Hunnia-perben március elején másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy György büntetését.

A bíróság egy korábbi döntése szerint a Budaházyhoz köthető szervezet tagjai verték össze Csintalan Sándort egy mélygarázsban, aki akkoriban a HírTV műsorvezetője volt. A négy, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi által okozott sérülések miatt Csintalan kórházba kellett szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik