Belföld

Már az ügyészség nyomoz az Eötvös József Gimnáziumot érintő vesztegetési ügyben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez került a budapesti Eötvös József Gimnáziumot érintő vesztegetési ügy nyomozása – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség.

Még év elején került nyilvánosságra egy hangfelvétel arról, hogy a budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor pénzért vehettek fel olyan diákokat az iskolába, akik pontszámuk alapján nem tudtak volna bekerülni az intézménybe.

A felvételen, amelyen feltételezhetően az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral beszélget egy édesapa, többször említik az iskola igazgatójának nevét is. Az apa gyermeke az Eötvös hatosztályos gimnáziumába felvételizett, de a felvételi követelményeknek nem tudott eleget tenni. A beszélgetésből úgy tűnik, hogy bár félmillió forintot letettek az asztalra, mégsem érzik biztosítottnak, hogy gyermekük az Eötvösben fogja folytatni a tanulmányait.

Az ország egyik legjobb intézményének számító iskola igazgatója a Magyar Nemzetnek most azt mondta:

az ügy kapcsán eddig semmiféle információt nem kaptam, senki nem keresett meg. Továbbra is fontosnak tartom azonban megjegyezni, hogy részemről nem történt törvénytelenség.

Az iskola az ügyben már az első hírek megjelenése után tagadta, hogy vesztegetés történt volna.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik