A következő élő közvetítés része Orbán: Nem akarunk mini Gázákat Budapesten

Orbán szerint Magyarország számára barátibb vezetésre van szükség Brüsszelben

Fischer Zoltán / MTI
Fischer Zoltán / MTI

– 2023-ban három dolgot vállaltunk a gazdaságban, mind a hármat teljesítettük – mondta Orbán, utalva arra, hogy megvédték a nyugdíjak reálértékét, a munkahelyeket és egyszámjegyűre csökkentették az inflációt.

A 24-es évre Orbán a gazdasági növekedés visszaépítését vállalja. A gazdasági növekedés jó hír: béremelést, életszínvonal-emelkedést hoz. Orbán azt mondta, a minimálbér-emelés, a szakmunkások bérének az emelése és a CSOK plusz már a 2024-es évre vonatkozó ügyek.

Brüsszel kezében van egy eszköz. Ilyen bonyolult eurokrata nyelvű, kimondhatatlan neve van. De ha úgy látják, hogy bizonyos gazdasági mutatók nem jól alakulnak, leginkább az államadósság és az államháztartási hiány, akkor bizonyos intézkedésekre javaslatokat tehetnek, és kikényszeríthetik őket

– mondta Orbán, aki szerint a brüsszeliek olyan messze vannak innen, hogy fogalmuk sincs a magyar életről. Most az extraprofitadó, a rezsitámogatás és a kamatstop eltörlését ajánlják, ennek ellen kell állni, tette hozzá. A kormányfő szerint ezekről már egy következő, Magyarországgal szemben barátibb vezetéssel kell tárgyalni.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik