Belföld

„Meghaltok, kutya rendőrök!”

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Rendőrökre támadt igazoltatás közben egy szabolcsi férfi ittasan. Halálosan megfenyegette őket, majd kettejüknek is elszakította az egyenruháját. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatást indítványozott a hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított férfire.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az ittas férfi valótlan adatokat közölt az intézkedés során, és csak ismételt felszólításra adta meg a valós személyi adatait. A rendőrök ellenőrizni akarták a férfi ruházatát, de ő nem akart odamenni a rendőrautóhoz, ezért az egyik rendőr a karjánál fogva próbálta oda vezetni.

A férfi néhány lépés után azonban megtorpant, kirántotta karját a rendőr fogásából, majd bal kezét ökölbe szorítva ütő mozdulatot tett a járőr felé, aki azonban ki tudott térni az ütés elől. Ekkor a másik rendőr karfeszítést alkalmazva megpróbálta földre vinni az elkövetőt, de az a szolgálati egyenruhájába kapaszkodva elszakította a kabátzsebét, miközben azt kiabálta, hogy „Meghaltok, kutya rendőrök!”.

Ezt követően a harmadik zsarunak próbált bevinni egy öklöst, de nem járt sikerrel. A támadó ezt követően még megpróbált elmenekülni, de a rendőrök földre vitték és megbilincselték. A férfi ekkor elszakított egy újabb egyenruhát. A büntetett előéletű férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség bűnismétlés és elrejtőzés veszélye miatt kérte a vagyontalan és munkanélküli férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik