Belföld

Bár a polgármester is ezt állította, senki sem akart elrabolni óvodásokat Budakeszin

Bár a sajtó jó részét bejárta a helyi polgármester Facebook-bejegyzése után, hogy kisgyermekeket próbáltak elvinni két budakeszi óvodánál, szerencsére senki sem akart gyerekeket elrabolni. Mindössze annyi történt, hogy egy férfi elvitt mozgásfejlesztésre egy kisfiút a szülei hozzájárulásával.

Győri Ottília polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy idegen férfiak próbáltak magukkal vinni kisgyermekeket két budakeszi óvoda környékéről.

Biztonsági okokból a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt lemondjuk

– írta bejegyzésében, hozzátéve, a döntést az érintett óvodák vezetőivel és a helyi rendőrőrssel egyeztetve hozták meg.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményben reagált. Azt írták, hogy egy anya tett bejelentést a rendőrségre tegnap arról, hogy egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni a gyermekét az óvoda udvaráról.

Azóta azonban kiderült, egy férfi valóban érkezett egy kisfiúért az óvodába, ám rossz csoportban kereste először. Mivel az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment egészen addig a csoportig, ahol megtalálta az általa keresett kisfiút, majd a szülők előzetes hozzájárulásával elvitte mozgásfejlesztésre.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kér mindenkit, hogy felelősségteljesen használja a közösségi médiát, mert az ellenőrizetlen, torz infók továbbítása félrevezető, és alaptalanul okozhat pánikot az emberek között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik