Belföld

Nem fogadta be az LMP közleményét L. Simon menesztéséről az MTI

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

Nem fogadta be az MTI az LMP közleményét L. Simon László menesztéséről arra hivatkozva, „az nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit”, számolt be a zöldpárt a Facebook-oldalán.

A párt azt írta, nem sértették meg senki jó hírét, csak leírták azt a tényt, hogy aggódnak a köztévé vezetőinek állásáért, akik „az elmúlt években messze a legtöbb időt szentelték a homoszexuális életmód ábrázolásának”.

Őszintén sajnáljuk, hogy az MTI Csák Jánoshoz hasonlóan vállalja, hogy egy végtelenül korlátolt hatalom egyszerű verőembere legyen

– olvasható a párt posztjában. Megjegyzik: majd 24 óra kellett ahhoz, hogy az MTI meghozza a döntését.

Mint ismert, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Dúró Dóra több LMBTQ+ témájú képet kifogásolt a tárlaton, és sikerült elérnie, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva Csák János kulturális és innovációs miniszter korhatárossá tegye a kiállítást, azaz ne engedjék be a 18 éven aluliakat. L. Simon válaszul kígyózó sorokat ábrázoló fotóval köszönte meg Dúrónak a reklámot, aki erre aberráltnak nevezte az igazgatót.

Csák hétfőn elbocsátotta az intézmény éléről L. Simont, az ügy bejárta a világsajtót. A World Press Photo szervezőit megdöbbentette a múzeumigazgató menesztése:

Kapcsolódó
Megdöbbentek a World Press Photo szervezői L. Simon László kirúgásán
A kiállítás szervezői reménykednek, hogy a tárlat jövőre is visszatérhet Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik