Belföld

Dúró Dóra: Tudtuk, hogy L. Simon László az aberrációhoz vonzódik

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Azok után, hogy Csák János megállapította: a Nemzeti Múzeum törvénysértést követett el, L. Simon László nemhogy behúzná fülét-farkát, hanem még neki áll feljebb, mert a saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben. Persze tudtuk korábbi, obszcén “versei” alapján is, hogy az aberrációhoz vonzódik, de most már a saját kormányán is gúnyolódik, ami azért szokatlan, mert Orbán Viktor nem szokta az ilyesmit eltűrni

– kezdte L. Simon Lászlónak címzett válaszát Dúró Dóra azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója köszönetet mondott a Mi Hazánk elnökhelyettesének. L. Simon mindezt azért tette, mert Dúró komoly reklámot csinált a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításnak azzal, hogy megpróbálta elérni: tizennyolc év alattiak a továbbiakban ne látogathassák a Nemzeti Múzeum kiállítását, „mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt”. Csák János miniszter kérésére elvileg szigorították is a belépési feltételeket, a Népszava szerdán viszont arról írt, hogy a Nemzeti Múzeum jogszerűen nem tudja végrehajtani Csák János felszólítását, ugyanis senki személyi igazolványát nem kérhetik el.

De vissza Dúró leveléhez, melyben a politikus arról is ír, hogy:

L. Simon László a látogatók nagy számával dicsekszik, ahogy tette azt korábban Alföldi Róbert is a Nemzeti Színház élén, ám az államnak ezen intézmények esetében különös felelőssége van a tekintetben, hogy milyen értékrendet közvetítenek. Felőlem bárki nézegethet tűsarkúba öltözött férfiakról fotókat otthon a négy fal között, de a Nemzeti Múzeumnak méltósága van.

Hozzátette: „úgy tűnik, hogy az állam nem tudja érvényesíteni az Országgyűlés által hozott törvényt, hiszen az az abszurd helyzet, hogy egy dohánybolt alkalmazottja elkérheti a személyi igazolványt bárkitől, de a Nemzeti Múzeum nem. Ha a 13 éve kétharmaddal kormányzó többségnek ezt eddig nem sikerült megoldania, akkor benyújtok egy törvénymódosítást, hogy orvosoljuk a problémát, és tudjon működni az állam.”

Duró arról is ír, hogy miután „a magyar református közösség egyik legfontosabb temploma 200 méteren belül található, így emiatt sem lehetett volna megtartani az egész kiállítást, így még egy törvénysértéssel dicsekedhet L. Simon László”.

Dúró a bejegyzésében ír még botmixeres vihogókról, és arról, hogy nem lehet egyszerre két Istent szolgálni. Aki a teljes bejegyzést elolvasná, ide kattintva megteheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik