Belföld

Nem ismerte be tettét a többgyermekes nő, aki rágyújtotta a viskót alvó férjére a házuk elvesztése után

Aludni térő férjére gyújtotta a közös lakhelyükül szolgáló kalyibát májusban egy éjszaka az a nő, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A jelenleg 43 éves asszonyt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják.

A házaspár 22 éve élt együtt, három gyermekük született, de egy banki tartozás miatt elvesztették lakásukat. A férfi a szegedi Izabella híd alatt egy kalyibát épített, abban éltek. Az MTI azt írja, hogy az asszony paranoid skizofréniában szenvedett, s rendszeresen többféle gyógyszert is szedett, de azok túladagolása vagy éppen elhagyása miatt gyakran volt agresszív.

A férj és a felség között a vádirat szerint rendszeresek voltak a veszekedések: a nő többször is azzal fenyegette a férfit, hogy rágyújtja a sátrat, vagy nyakon szúrja. Május 19-én is vitáztak; éjfél körül a vádlott megvárta, míg a férfi aludni tér, majd negyed óra elteltével meggyújtotta a kalyiba szivacsos hőszigetelését.

A férfi azonban feleszmélt, és sikerült kutyájával együtt, sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna. A történtek előtt néhány nappal az asszonyt gyógyszer-túladagolás miatt kórházba szállították.

A szakértői vélemény szerint a vádlott beszámítási képessége betegsége miatt enyhe fokban volt korlátozott.A nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalást tűzött ki az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik