Belföld

Rágyújtotta az alvó férjére a viskót egy szegedi nő – letartóztatták

Letartóztatta a bíróság azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta ölni az alvó férjét Szegeden. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják a lakhelyüket felgyújtó nőt.

A megalapozott gyanú szerint a házaspár egy híd alatt, sátorlapokból készített kalyibában lakott. A távirati iroda által közölt közlemény szerint a feleség már korábban is több alkalommal agresszívan lépett fel férjével szemben. Múlt hét pénteken, aznapi vitáikat követően, a gyanúsított megvárta, míg a férfi aludni tér, majd pár perc elteltével felgyújtotta a sátrat, azért, hogy férje tűzhalált haljon.

A férfi azonban felébredt és sikerült sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen leégett volna. A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt. A végzést az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik