Belföld

Orbán politikai igazgatója szerint rendkívül fontos az a kiállítás, amely miatt kirúgták L. Simon Lászlót

Szeretném megköszönni a kiállítás szervezőinek, hogy elhozták nekünk ezt a tárlatot. S szeretném megköszönni minden kiállított fotó alkotójának a munkáját. Rendkívül fontos munkát végeznek, mert cselekvésre sarkallnak. Ők figyelmeztetnek minket feltétlen kötelességeinkre!

– ezt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mondta, amikor a Magyar Nemzeti Múzeumban szeptember 21-én beszédet mondott a World Press Photo kiállítás alkalmából. (A beszédre a 444.hu hívta fel a figyelmet.) Orbán Balázs egy olyan kiállítás előtt fejezte ki tiszteletét pár hete, amelyről utóbb kiderült, nem felel meg a hatályos magyar törvényeknek, és ezért távoznia is kellett L. Simon Lászlónak. A történet hátteréről itt és itt írtunk.

Orbán még azt is mondta, hogy

Megtisztelő és örömteli, hogy a világ legnagyobb sajtófotó-kiállítása a világ harminc prominens helyszíne mellett Magyarországra, Budapestre is ellátogat. Így egy kicsit mi, magyarok is közelebb kerülhetünk távoli kontinensek gondjaihoz és örömeihez: a világ legjobb fotósainak lencséjén keresztül hozzánk is közelebb kerülhet a világ a valósága” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Hozzátette:

A sajtó és a sajtófotó feladata az, hogy figyelmeztessen, szembesítsen és cselekvésre sarkalljon. És cselekedni, közbeavatkozni, segíteni nyilvánvalóan ott kell, ahol baj van.

Azt pedig már a Gulyáságyú Média vette észre, hogy a Fideszhez több szálon kötődő Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskolájának vezetője, Boris Kalnoky is méltatta ezt a fotókiállítást. Kalnoky azt írta a Twitteren, hogy elvitte a diákjait a tárlatra, amely

minden elemében lenyűgözte őket.

Kapcsolódó
Csák János L. Simonról: borászként és tévésztárként elismerendő, de vezetőnek alkalmatlan
Ha egy intézményvezető azt mondja, hogy nem tudja betartatni a törvényeket, alkalmatlan – indokolt a miniszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik