Belföld

Felmentését kérte, 15 év fegyházat kapott a nevelt lányát 5 éves korától 16 éves koráig erőszakoló férfi

Jogerősen 15 év fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a többgyermekes férfit, aki ötéves korától 16 éves koráig erőszakoskodott a nevelt lányával.

A Romániából idetelepülő férfi 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot a kisgyermekeivel és rokonaival a XVII. kerületben élő nővel. A vádirat szerint rendszeresen bántotta az asszonyt, a gyerekeket és a háziállatokat is. A macskájukat például az egyik kisgyerek előtt fojtotta bele a mosogatóba.

Az élettársi kapcsolatból egy közös gyermek is született. A családfő egy idő után munkanélkülivé vált és otthon tartózkodott. A gyerekek nevelését azonban elhanyagolta, és ezt a három műszakban dolgozó élettársa sem tudta teljes körűen pótolni. Még hat éves sem volt a nevelt lánya, amikor 2005 tavaszán a férfi erőszakoskodni kezdett vele.

A vádlott szexuális kapcsolatot létesített a hat évet még be nem töltött nevelt lányával, amelyet éveken keresztül a gyermekre gyakorolt nyomással, alkalmanként büntetéssel fenyegetve fenntartott a deviáns vágyai kiélésére. A vádlott ezen időszak alatt a gyermekek jelenlétében többször nézett felnőtt filmeket és végzett önkielégítést is

– fogalmaz a vádirat.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony 2014-ben szakított az élettársával, és a szülei dömsödi házába költözött. De a férfi még 2015-ben is szexuális cselekményt végzett a nevelt lányával, amikor az elvitte hozzá az édes gyermekét.

A férfi tagadta a bűnösségét és azt állította, hogy összeesküvés áldozata lett. Az elkövető 11 év fegyházat kapott első fokon folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés, illetve szexuális visszaélés bűntette, továbbá 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, de a védőjével együtt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség ellenben súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A táblabíróság egyetértett a Fellebbviteli Főügyészség indítványával és 15 év fegyházra felemelte az elkövető büntetését.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik