Belföld

A NAV elutasította a feljelentést a bajóti fociklub ügyében

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A bűnügyi főigazgatóság szerint nem történt költségvetési csalás.

Önök szerint minden rendben van a Bajót Szikra SE csapata körül?

Erről kérdezte Vadai Ágnes (DK) a legfőbb ügyészt, miután a Komárom-Esztergom megyei falu  focicsapata idén ősszel országosan ismert lett, mert sokáig ki sem tudott állni, miközben a pálya mellett 104,4 millió forintos tao-támogatásból épül öltöző. Korábban az egyesület vezetője, Dudás Júlia a megyei lapnak azt mondta, a megyei harmadosztályú csapat nemzetközi átigazolásokra vár. Később, a hetedik fordulóban derült ki, hogy nyolc fekete-afrikai játékossal töltötték fel a Bajóti Szikra SE keretét.

A legfőbb ügyész tartalmilag feljelentéskét értékelte Vadai Ágnes kérdését. Polt Péter azt írta:  elbírálásra elküldte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságnak, ám a költségvetési csalás miatt tett feljelentést – bűncselekmény hiányában – a hatóság elutasította. 

Vadai Ágnes nyáron hobbija (így a bajóti foci) támogatásról is kérdezte Orbán Viktort, ám a kormányfő helyett a sportot felügyelő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter válaszolt annyit, hogy „a látvány-csapatsport támogatási program az Európai Bizottság által jóváhagyott, és már két ízben hosszabbított támogatási program. A program keretében felhasználásra került támogatások ellenőrzése mind a szövetségek, mind a Honvédelmi Minisztérium részéről, kivétel nélkül a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik”.

Kapcsolódó
„Voltak támogatók, és voltak rasszista vélemények” – Angolai légióscsapat a megye III-ban
Igaz, kissé megkésve kapcsolódtak be az idei bajnokságba, mert az előző szezon után a csapat tagjai szétszéledtek. Az új edző Magyarországon tanuló angolai fiatalokat hívott meg, és velük kiegészülve immár kétszer is pályára lépett ősszel a Bajót Szikra SE. Ott jártunk a legutóbbi meccsükön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik