Sport

A hetedik fordulóban, nyolc afrikai játékossal debütált a focicsapat, ami 104 millióért épít öltözőt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Fekete-afrikai játékosokkal töltötték fel a Bajóti Szikra SE focicsapatát, így az a szezonban először pályára tudott lépni, de csúfos vereséget szenvedett.

Szeptember végén számoltunk be arról, hogy miközben a Komárom-Esztergom vármegyei község csapata 104 millió forintért épít öltözőt, egyelőre nem tud kiállni a megyei harmadosztályban. A Magyar Labdarugó Szövetség honlapja szerint a Bajóti Szikra SE végül az első öt fordulóban nem lépett pályára a megyei harmadosztályban, meccseiket elhalasztották. A hatodik mérkőzésüket viszont már nem tették át, igaz, nem is játszották le – ellenfelük, a Süttői SC játék nélkül kapta meg a 3 pontot. A hetedik fordulóra viszont összeszedett kilenc mezőnyjátékost és egy kapust a község futballcsapata, és tíz emberrel kiálltak a természetesen 11 emberrel játszó Pilismarót SC ellen.

A Bajóti Szikra SE tíz játékosából csak kettő volt magyar, az MLSZ adatbázisa alapján a többi focista fekete-afrikai.

A Bajóti Szikra SE 13-1-es vereséget szenvedett el, a csapat gólját Vicente Leandro Lourenco lőtte. A bajóti gárda legfiatalabb játékosa a 22 éves Chissola Josemar Antonio Ndembi, a legidősebb afrikai játékosuk a 35 éves Higino Joao Nolombe.

Telefonon próbáltuk elérni a bajóti focicsapat vezetését, de nem vették fel a telefont. Így egyelőre nem sikerült kiderítenünk, hogy – amint egy olvasónk tájékoztatott – valóban angolai játékosokról van-e szó, illetve az is rejtély, hogyan bukkantak rájuk.

Korábban a 24.hu-nak Tóth Zoltán, a település polgármestere elismerte, hogy „vannak a csapat körül problémák” Dudás Júlia, a sportegyesület technikai vezetője pedig a megyei lapnak beszélt arról, hogy

jelenleg nemzetközi átigazolásokra várnak, lesznek változások a keret összetételében, ezért kellett elhalasztani mérkőzéseket.

A jelek szerint megérkeztek a játékosok, de egyelőre sem a létszámuk, sem a teljesítményük nem tűnik elegendőnek a legalsóbb szintű bajnoksághoz sem. A csapat 104,4 millió forintnyi tao-pénzből épülő öltözője mindenesetre már készül, a beruházás a tervek szerint több mint két éven át, várhatóan 2025 júliusáig tart.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik