Belföld

„Nem öltem meg és gyújtottam fel senkit, nem működött a disznóölő, és a gyereket sem bántottam soha”

police.hu
police.hu

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2021 szilveszterén egy disznóölő fegyverrel hidegvérrel megölt, majd felgyújtott egy idős asszonyt Fülöpön. A férfi egy “most megdöglessz” felkiáltás kíséretében el akarta vágni korábban a párja torkát is, de a kislánya sírására végül abbahagyta a cselekményét.

Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi 35 év után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az elkövető és a párja  2004 óta éltek élettársi kapcsolatban, amelyből három gyermek született. Rendezett, jó életük volt, a férfi családjáért dolgozott. 2015-tőll kezdődően azonban lezüllött, alkoholista életmódot folytatott, és a munkáját is elvesztette. Családtagjai innentől folyamatos erőszaknak, lelki és fizikai bántalmazásnak voltak kitéve, illetve anyagi nehézségeik miatt gyakoriak voltak a veszekedések.

Az egyik december végi napon a férfi egész nap italozott, majd vitába keveredett az élettársával, miután elköltötte e gyerekek iskoláztatására szánt pénzt. Este hat körül a ház nyári konyhájában magához vette a disznóvágáshoz használt fém taglózópisztolyt, amit megtöltött tölténnyel, valamint magához vett további három töltényt és egy kést.

Ezt követően egy fél literes flakonba benzint és olajat öntött, majd azzal egy fekete harisnyát átitatva lezárta és betette egy szatyorba. A készülődést látva a párja megkérdezte, hogy mire kell ez, a férfi csak annyit felelt, hogy „égni fog”.

A nő próbálta visszatartani a párját, aki csak annyit válaszolt, hogy „Meg kell tennem”. A férfi egy üveg pezsgővel az idős asszony házához biciklizett, akinek jól ismerte anyagi helyzetét, ugyanis többször végzett nála alkalmi munkákat.

A barátságos idős asszony behívta a pezsgővel boldog új évet kívánó férfit pálinkával kínálta és leültek beszélgetni.A beszélgetés során a vádlott hirtelen kivette a magával vitt szatyorból az előre töltött és elsütésre előkészített taglózó pisztolyt, és fejbe lőtte vele a 70 éves asszonyt.

A nő nem szédült el, hanem felállt és védekezni kezdett, de nem tudott érdemi ellenállást kifejteni. A támadó ekkor többször is fejbe vágta a taglózópisztollyal, amitől az idős nő összeesett. A férfi ezután odalépett a hátán fekvő, élettelen asszonyhoz és lehúzta egy ujjáról az aranygyűrűt, valamint kitépte a füléből a fülbevalót, a pénztárcából pedig kivett 10-20 ezer forintot.

Végül egy ruhákkal teli fogast tett az asszony mellé és a magával vitt benzin-olaj keverékkel meglocsolva meggyújtotta azt. Ezt követően magához vett még egy üveg pálinkát és a kocsmába ment, ahol folytatta az italozást. Itt azonban úgy berúgott, hogy nem tudott hazamenni, és felhívta az élettársát, hogy küldje el a fiát, hogy hazatámogassa.

A férfi tiszta vér volt, amikor a párja megkérdezte, hogy mitől, akkor azt felelte neki, hogy elesett. A bűncselekmény elkövetésének hónapjában a férfi “Most megdöglessz” felkiáltással késsel támadt az élettársára, s csak azért nem vágta el a nő torkát, mert legkisebb gyermekük sírására abbahagyta cselekményét.

A férfi csak részben ismerte el a bűnösségét, és az utolsó szó jogán is sem ismerte be a gyilkosságot.

Nem öltem embert, nem gyújtottam fel senkit, soha nem bántottam a gyerekeimet, és a taglózópisztoly sem működött

– mondta.

A Debreceni Ítélőtábla Háger Tamás vezette tanácsa kisebb módosításokkal helybenhagyta az ítéletet, és jogerősen is életfogytiglanra ítélte a hidegvérű gyilkost. A tettes 35 v múlva szabadulhat a legkorábban feltételesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik