Belföld

Semjén Zsoltnak a Médiatanács „pedofilmosdató” levelére sem kell reagálnia

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kövér László mentette ki újfent Orbán Viktor helyettesét.

Miután visszatért a Hír TV-n a képernyőre, másnap ki is rúgták Pálffy Istvánt, aki műsorában a pedofilok felé tanúsított türelemről beszélt Márki-Zay Péternek. A Médiatanács elnöke 6 oldalas hivatalos levélben magyarázta el, hogy az egykori KDNP-s országgyűlési képviselő, majd dublini nagykövet miért nem sértette meg a médiatörvényt, amikor a kiskorúak szexuális kizsákmányolóinak kért türelmet.

A műsorvezető által megfogalmazott mondatok sértők, megbotránkoztatók lehettek, azonban nem érték el azt a szintet, amely a demokratikus nyilvánosság védelme érdekében indokolná a hatósági fellépést.

Egyebek mellett ezt írta a Média1-nek küldött levélben Koltay András. Ezt követően fordult ismét Semjén Zsolthoz írásbeli választ igénylő kérdéssel Vadai Ágnes. A miniszterelnök-helyettest (KDNP-elnököt) arról kérdezte, hogy a kizárólag fideszesekből álló Médiatanács

pedofilmosdató levele mennyire illeszkedik a kormány gyermekvédelmi programjába?

A nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter ezúttal sem kellett válaszolnia.

Kövér László ismét elfogadta Semjén Zsolt érvelését, amely szerint a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettesének kérdése nem érint kormányzati feladatkört. Mivel Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke sem tölt be kormányzati tisztséget, ezért jogkörével élve Vadai Ágnes újabb kérdését utasította vissza a fideszes házelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik