Belföld

Fő utcai tragédia: Elítélték a lakásból kiugró 17 éves focista barátainak drogot adó dílert

police.hu
police.hu

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a két férfit, akik kábítószert adtak el annak az érettségit ünneplő fiatalokból álló társaságnak, amelynek egyik tagja még aznap éjszaka kiugrott egy Fő utcai lakás ablakán. A fiatal focistát kórházba vitték, de később meghalt.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 25 és egy 28 éves férfi 2020 márciusa és májusa között egymást segítve értékesítettek drogot a kábítószer-fogyasztóknak. A drogokat a fiatalabb férfi szerezte be, majd a társa adta át a vevőknek a személyes találkozók során, és ezekről az ügyletekről feljegyzéseket is készített. A vételárral a dílerek utólag számoltak el egymás között.

A kábítószer-kereskedői tevékenységük keretében az idősebbik elkövető 2020. május 9-én, a VIII. kerület, Kálvária téren marihuánát, amfetamint és LSD-t adott át egy fiatalokból álló társaság egyik tagjának, aki a tiltott szerekért 20 ezer forintot fizetett. A társaság még aznap éjszaka egy I. kerületi lakásban szórakozott, amelynek során az egyik fiatal kizuhant a lakás ablakán és később a kórházban életét vesztette.

A nyomozók a kábítószert átadó vádlott elfogásakor annak VIII. kerületi, majd a társa IX. kerületi lakásában kábítószereket, valamint nagy mennyiségű, kábítószer csomagolásához használt műanyag tasakot, és digitális mérleget találtak. Az ügyészség drogkereskedelemmel vádolta meg a két férfit.

A bíróság egyiküket 2 év börtönbüntetésre ítélte, de a végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, társát 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, de ezt is felfüggesztették négy év próbaidőre. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik