Belföld

Bevallotta bűnét a kizuhant 17 éves fiúnak és barátainak drogot adó díler, egy valamit azonban tagad

Beismerő vallomást tett a bírósági kihallgatása során az a 24 éves M. C. Renátó, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert adott azoknak a Fő utcában bulizó fiataloknak, amely egyik tagja kizuhant a második emeletről vasárnapra virradó éjjel. Értesüléseink szerint a díler elismerte, hogy amfetamint és füvet vettek tőle a fiatalok, azt viszont tagadja, hogy LSD-t is ő adott volna nekik.

A megalapozott gyanú szerint Renátó delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott át a Kálvária téren az érettségi vizsga megünneplését tervező társaságnak. A drog hatása alatt álló 17 éves érdi fiú egy idő után zavarttá, és agresszívvá vált a buliban. Bútorokat tört össze, és összefüggéstelenül beszélt. Ezt követően betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését, majd mentőt hívtak hozzá.

Később a fiú az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban megakadályozta az egyik lány, a fiú azonban kitépte magát a szorításából, majd átrohant a másik szobába és kiugrott a nyitott ablakon. A fiút a mentők kórházba vitték, állapota azóta is válságos.

A Kálvária térnél lakó dílert kábítószer-kereskedelemmel, barátnőjét a 21 éves B. Eliza Viktóriát pedig kábítószer-birtoklással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint megalapozottan feltehető, hogy a díler szabadlábon hagyása esetén megszökne, vagy jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el, ezért letartóztatást indítványozott vele szemben.

A nyomozás bíró megállapította, hogy fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megzavarása azonban nincs veszélyben az álláspontja szerint. Ezért bűnügyi felügyeletbe rakták Renátót, azzal, hogy nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el Budapest területét.

A végzés nem végleges. Az ügyészség fellebbezett, mivel az ügy és a terhelt személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatást tartja az egyedül alkalmazható kényszerintézkedésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik