Belföld

Csak feljelentés lett a turizmus akadémia ingatlanügyeiből

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A DK frakcióvezető-helyettese a 24.hu cikke alapján kérdezte a legfőbb ügyészt. A rendőrség nem találta gyanúsnak a vásárlásokat.

Ön szerint jogilag rendben vannak a Magyar Turizmus Akadémia ingatlanvásárlásai?

Erről kérdezte Vadai Ágnes a legfőbb ügyészt. A DK politikusa ugyan tévesen a Telexre hivatkozott, valójában a 24.hu írta meg, hogy a felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus Akadémia néhány hónap alatt vett meg egy romániai kastélyt, egy Balaton-felvidéki ingatlant és egy céget is, amelyet korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség félmilliárd forinttal támogatott. A szövevényes történet alapján Vadai Ágnes alaposnak tartotta a gyanút, hogy a valós cél eleve a részben közpénzből finanszírozott, jogellenes vagyonszerzés volt, ami felvetheti többféle vagyon elleni, hivatali, gazdasági és pénzügyi bűncselekmény elkövetését is. Kíváncsi volt arra is, Polt Péter nem gondolja-e, hogy egy

demokratikus jogállamban egy ilyen ügy és ilyen helyzet jogszerűen elképzelhetetlen és törvényesen megengedhetetlen.

Ezúttal Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész helyettese értékelte feljelentésként tartalma alapján Vadai Ágnes kérdését, azt a a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának (KR NNI) továbbította. A hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést azonban a KR NNI Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya azonban – bűncselekmény hiányában – már el is utasította.

Frissítünk!

A kiskorúak éjszakába nyúló túlóráztatása, Bayerné ügye  még nem dőlt el

Erről is Vadai Ágnes kérdezte a legfőbb ügyészt, miután a Népszava megírta, a zánkai Erzsébet-táborban napi nyolc óránál többet, illetve este 10 után is dolgoztatták a 16-17 éves fiatalokat. A tényleges beosztás és a jelenléti ívek eltértek egymástól, előfordult, hogy esti műszak után délelőttit kapott a diák.Ibolya Tibor ezt a kérdést is feljelentésként értékelte, továbbküldte a Balatonfüredi Rendőrkapitányságnak. A feljelentés elbírálásáról a nyomozó hatóság értesíti majd a képviselőt.

A legfőbb ügyész helyettese ugyanezt válaszolta a szintén DK-s Sebián-Petrovszki Lászlónak, aki arra volt kíváncsi, Polt Péter indít-e hivatalból vizsgálatot amiatt, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat milliárdokért vett PCR-teszteket vezetője ismerőseinek cégétől. Az Átlátszó írt arról, hogy Bayerné Dr. Matusovits Andrea által vezetett OVSZ szerződött a Vascular Plazma Kft.-vel, amelynek 2021-ben, a szerződés évében az előző évhez képest 23 milliárd forinttal több árbevétele volt. A cég és Bayerné  kapcsolatáról korábban a Válasz Online is írt, az OVSZ vezetője perelt, de azt elbukta.

Ha kíváncsivá tette a történet, fokozzuk. Az akadémia tulajdonosa ugyanis az a Magyar Turisztikai Szövetség, amely 900 millió forint közpénzt költött el egy társasjátékra.

Kapcsolódó
Felnőttképzésre hozták létre, már székelyföldi kastélyt és Balaton-felvidéki panziót is vett a Magyar Turizmus Akadémia
Az akadémia tulajdonosa az a Magyar Turisztikai Szövetség, amely 900 millió forint közpénzt költött el egy társasjátékra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik