Belföld

Jubileumi kordonbontást tartott a Momentum

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Szerda reggel jubileumi, tizedik alkalommal is kordont bontott a Momentum. A párt parlamenti frakciója és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ismét nekiesett a Karmelita kolostor előtti kordonoknak, a bontásról videó is készült.

Kodonbontás rendszerbontás. Ennek a kordonnak itt nincs jogalapja, mást mond az összes hatóság. Ma is tiltakozunk a kormány hazugságai ellen és kiállunk 7 pontos követelésünk mellett

– jelentette ki Gelencsér Ferenc pártelnök.

A párt közleménye szerint a képviselők megpróbálták bejuttatni követeléseiket a Karmelitába, azonban a rendőrök feltartóztatták őket, így a rendőrsorfal előtt olvasták fel azokat. Mint írták, a mai kordonbontáson az utolsó pont volt a fókuszban, amely úgy szól: “Követeljük a természeti környezetünk és a jövő generációinak védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát.”

Tavasszal a Karmelita előtt több alkalommal könnygázt vetettek be a kordon lebontását a tiltakozás formájául választó diákokkal szemben. Egyik alkalommal a rendőrök a tüntetők közül kiemeltek és megbilincseltek egy ellenzéki országgyűlési képviselőt, a momentumos Tompos Mártont. Egy hónappal korábban Hadházy Ákos nekiesett a tiltakozás után visszaépített kordonnak, a rendőrök pedig földre vitték, és közben megsérült az arca.

Hadházyt később 300 ezer forintra büntették, miután a rendőrség arra jutott, hogy ő volt a várbéli kordonbontások szervezője:

Kapcsolódó
Hadházy Ákost 300 ezer forintra büntették a kordonbontás miatt
A rendőrség szerint ő volt a főszervező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik