Belföld

Hadházy Ákost 300 ezer forintra büntették a kordonbontás miatt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A rendőrség szerint ő volt a főszervező.

Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett, mert a hatóság azt »állapította meg«, hogy három alkalommal is én voltam a várbéli kordonbontások szervezője.

Ezt írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független képviselő utalt arra, hogy tavasszal, nyáron többször is voltak tüntetések a Karmelita kolostornál, ahol momentumos politikusok és diákok mellett ő is többször felbukkant. Ellene nemcsak a kordonbontás, hanem a tüntetések szervezése miatt is eljárás indult. Szerinte abból következtettek erre, hogy rajta volt láthatósági mellény (STOP PROPAGANDA felirattal), illetve sokat beszélt a sajtóval, többet, mint a többiek, így lettem ő a szervező.

Ennél sokkal nagyobb bajnak tartja, hogy a hírek szerint diákokat is zaklat a rendőrség. Van, akiről ő is tud, de nem mindenkiről. Szerinte komoly retorzióktól nem kell tartani, de a pénzbüntetés reális opció. Úgy véli, a  hatalom

nem azokat a gyerekeket akarja megfélemlíteni, akik a Várszínháznál tüntettek, hiszen tudja, többségüket úgysem lehet eltántorítani. Azokat akarja távol tartani a tiltakozásoktól, akik nem voltak ott, de tudják, hogy ott kellett volna lenniük. Ebben az országban akkor lesz majd változás, ha tömegek ismerik fel: néhány embert lehet vegzálni pénzbüntetéssel, fizikai agresszióval, de tízezreket nem!

A politikus azt ígérte, alapítványán keresztül segítene kifizetni a bírságokat, amihez pénzt kért támogatóitól.

Frissítünk!

A Momentum kiáll Hadházy mellett

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebookon állt ki Hadházy Ákos mellett, akit azért büntettek meg 300 ezer forintra, mert csatlakozott a Momentum kordonbontásaihoz.

Ha a rendszer meg akarja büntetni azokat, akik egyébként jogosan bontották el a hazugság illegális kordonjait a Miniszterelnökség előtt, akkor ne Hadházy Ákost támadják. De persze a rendszernek ehhez nincs mersze. Nem mer megbüntetni egy egész frakciót az állampárt, hogy nézne az már ki, miközben hetente kell bizonygatniuk az EU-ban, demokrácia és jogállam van hazánkban. Inkább egyetlen képviselőt pécéznek ki, mert kifelé az kevésbé vállalhatatlan, befelé meg el lehet adni rendteremtésnek és megfélemlítésnek

– írta bejegyzésében a Momentum elnöke, majd hozzátette, várják az állampárt képviselőit szeretettel, ha beszélgetni akarnak arról, miért is bontotta el a Momentum a hazugság kordonjait kilenc alkalommal.

A rendőrség korábban többször könnygázt vetett be a kordonbontó diákok ellen, volt amikor a tüntetők közül kiemelték és megbilincseltek a momentumos Tompos Mártont, korábban a független Hadházy Ákost vitték földre, miközben megsérült az arca.

Kapcsolódó
Kordonbontás: A bíróság szerint a rendőrök jogszerűen léptek fel Hadházyékkal szemben
Hadházy földre került a rendőri intézkedés során, vérzett az arca is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik