Belföld

Megszurkálta a tó tulajdonosát egy apa és a fia a horgászverseny után, vádat emeltek ellenük

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azzal az apával és fiával szemben, akik egy horgászverseny végén megkéselték a tó tulajdonosát.

A főügyészség közleménye szerint a két terhelt egy borsodi kistelepülés horgásztaván rendezett horgászversenyen vettek részt, ahol alkoholt fogyasztottak, és ittas állapotba kerültek. A verseny végén a horgásztó üzemeltetője felszólította a fiatalabb vádlottat, hogy fejezze be a horgászatot és pakoljon össze.

Erre szülei is megkérték, de amikor a tó tulajdonosának sógora is távozásra szólította fel, a vádlott rátámadt a férfire, ököllel megütötte, majd miután földre került, tovább ütlegelte. A tó tulajdonosa ekkor a fia megfékezésére szólította fel az idősebb férfit, aki erre hátba szúrta a tulajdonost.

A tulaj térdre esett, majd egy földről felvett fadarabbal fejbe vágta a fiatalabb támadót, hogy sógora és saját testi épségét védje. Az apa ekkor ismét megszúrta az áldozatát, akit a fiával együtt megrugdosott.

A fiatalabb elkövető emellett ököllel a fejét, hátát ütlegelte, majd ő is megszúrta késsel. A horgásztó tulajdonosát öt szúrás érte. A mellkasfalat megnyitó seb következtében közvetett életveszélyes állapotba került, míg a másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el. A cselekmény után a helyszínen maradt idősebb támadó telefonon értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az apa és a fia ellen. A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű fiatalabb vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, míg az apával szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás a vádhatóság indítványa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik