Belföld

Jogerősen felmentették a férfit, aki a vád szerint gázolajjal lelocsolta és felgyújtotta az exét

Jogerősen felmentette a Pécsi Ítélőtábla azt a fiatal férfit, akit azzal vádoltak, hogy gázolajjal lelocsolta, majd felgyújtotta a barátnőjét a szakítás után.

A táblabíróság közleménye szerint bizonyítottság hiánya miatt mentették fel az aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt fiatalt.

A vádhatóság szerint a barátnő két és fél évvel ezelőtt szakítani akart a férfival, és ezt közölte is vele. A fiatal férfi azonban folytatni szerette volna a kapcsolatot és emiatt több alkalommal vita is kialakult köztük.

Az ominózus napon a férfi ismét a nőnél tartózkodott, és ismét összevitatkoztak azon, hogy utóbbi szakítani akart. Reggel a férfi kocsival elhagyta az ingatlant, majd ismeretlen helyről gázolajat szerzett.

Mivel nem tudta elfogadni, hogy a barátnője véget vet kapcsolatuknak, ezért elhatározta, hogy végez vele. Visszatért hozzá és a bejárati ajtó előtt álló nőt lelocsolta a nála lévő gázolajjal, majd öngyújtóval meggyújtotta a ruházatát. A nő felsője meggyulladt, a férfi pedig megpróbálta megakadályozni azt, hogy áldozata eloltsa a tüzet.

A nőnek végül sikerült berohannia a lakásba és eloltotta a testén és ruháján égő lángokat.Ezt követően a nő megkérte a férfit, hogy hívja át a barátnőjét, aminek a férfi eleget is tett. A barátnő észlelve a sértetten lévő égési sérüléseket kórházba vitte a nőt, ahol huzamosabb ideig állt kezelés alatt.

A sérülések miatt közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, azok tényleges gyógytartama legalább 4-6 hónapra tehető, és az áldozatnál nagy valószínűséggel maradandó fogyatékosság kialakulása várható.

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a férfit az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete vádja alól.

Az ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezés folytán a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős. A borzalmas eset részleteiről ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik