Belföld

Gyorsított eljárásban ítélték el a jászladányi fiatalt kirabló férfit

Három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte gyorsított eljárásban a bíróság azt a rablással vádolt 20 éves jászladányi férfit, aki néhány nappal ezelőtt kirabolt egy fiatalt a település egyik utcájában.

police.hu

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi összetalálkozott az utcán egy helyi fiatallal, majd szidalmazni kezdte és pofon ütötte.

Ezt követően a férfi cigarettát kért a fiataltól, aki mondta, hogy nincs nála cigaretta, mire ő átkutatta a ruháját és kivett a nadrágja zsebéből ötezer forintot.

– közölte az ügyész.

A fiatal a férfi erőszakos és fenyegető viselkedése miatt hagyta a zsebei átkutatását, majd megpróbálta visszakérni a pénzt, mert az az édesanyjáé volt, mire a másik férfi ismét szidalmazni kezdte, és ököllel behúzott neki egyet a szeme alá. A bántalmazott fiú nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett a fején.

A Jászberényi Járási Ügyészség  gyorsított eljárásban rablás bűntette miatt állította bíróság elé a jászladányi férfit. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és három év letöltendőre ítélte a támadót.  A férfi és védője enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Augusztusban a saját gyereke előtt verte meg és rabolta ki a volt párját egy férfi a településen. Erről ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik