Belföld

Ellenzéki vezetésű önkormányzat adott munkát Kovács Zoltán feleségének

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az önkormányzati tulajdonban lévő Óbudai Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja lett Szikora Linda, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs felelős államtitkár felesége, tudta meg az rtl.hu.

A lap értesüléseit az ellenzéki vezetésű önkormányzat is megerősítette.

Szikora Linda az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja, a Fidesz delegálta dr. Balogh Péter helyett. A delegálás alapján a képviselő-testület választotta a zrt. igazgatósági tagjává. Nincs konkrét területe, és bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül

– közölték.

A cikk szerint az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzati tulajdonú lakóépületek, üzlethelyiségeket kezeli, értékesíti, üzemelteti a piacokat, illetve az ingatlanvagyonnal kapcsolatos műszaki, szakértői, nyilvántartási feladatokat látja el.

Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetőjének előterjesztéséről az április 27-i képviselő-testületi ülésen, zárt ülésen szavaztak. A döntés egyhangú volt: a jelenlévő 20 képviselő mindegyike igennel voksolt.  Az óbudai képviselő-testületben 22-en vannak: heten fideszesek, tizennégyen az ellenzéki összefogás pártjaiban politizálnak, egy képviselő pedig független. Ez az jelenti, hívja fel rá a figyelmet az rtl.hu, hogy a kormánypárti képviselők egy ilyen kinevezést önmagukban nem tudtak volna keresztülvinni.

Elemzésük szerint egyes önkormányzatoknál az ellenzékben, kisebbségben lévő pártoknak is biztosítanak helyet az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőségében, felügyelőbizottságában. Ez egy gesztus, amivel egyes helyeken élnek, vélhetően a Kiss László DK-s politikus vezette Óbudán is erről lehet szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik