Belföld

Senki sem engedte át a zebránál álló a kiskorút, lelépett, hogy átjusson, lassítás nélkül elütötték – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a Tatabányai Járási Ügyészség azt a szlovák nőt, aki közel két évvel ezelőtt lassítás nélkül ütött el egy kiskorút a zebrán Esztergomban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség a szlovák sofőr 44-50 km/óra közötti sebességgel vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely felé.. Ezen az útszakaszon 40 km/óra a  legnagyobb megengedett sebesség

Ezzel egy időben a zebránál várakozott egy kiskorú, hogy átjusson valahogy. Ám ahogy az a felvételen is látszik, több autós is áthajtott a zebrán, de egyikük sem engedte át.

A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő kiskorút, aki kerékpárját maga mellett tolva  kívánt átkelni A sofőr akkor vette észre a fiatalt, amikor a gyalogos az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, de eközben elütötte őt.

– fogalmazott közleményében az ügyészség.

Az elütött fiatal nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, és három hónap alatt gyógyult csak meg. Az ügyészség pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a gázolóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik