Belföld

11 év fegyházat kapott a nőket Németországban és Svájcban prostitúcióra kényszerítő „loverboy”

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, akit többek között emberkereskedelem bűntettével vádolt meg az ügyészség, miután bántalmazott és prostitúcióra vett rá nőket.

A Fővárosi Törvényszék közleménye  szerint az elsőrendű terhelt – a másodrendűvel fennálló élettársi kapcsolata ellenére – rendszeresen adott fel hirdetéseket különféle társkereső oldalakon azért, hogy szerelmi viszonyt színlelve, megtévesztéssel rávegye a hirdetésre jelentkező nőket arra, hogy Németországban és Svájcban prostitúciós tevékenységet folytassanak, az ebből származó jövedelmüket pedig átadják neki.

Az ügynek négy női áldozata van, akik közül hármat az elsőrendű vádlott rendszeresen bántalmazott, fenyegetett annak érdekében, hogy akaratukat megtörje, engedelmességre, illetve prostitúcióra kényszerítse őket. A párja az élettársa által elkövetett fenti bűncselekményekben nem vett részt, azonban a férfi kérésére – az egyik sértett által egy pénzügyi szolgáltatáson keresztül átutalt – összesen csak nem 21 millió forintot felvette.

A Fővárosi Törvényszék a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján az elsőrendű vádlottat négyrendbeli emberkereskedelem, továbbá egyrendbeli szexuális erőszak bűntettében, valamint kétrendbeli, egy esetben folytatólagosan elkövetett, testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

A férfit 11 év fegyházbüntetésre, 900 ezres pénzbüntetésre ítélték, valamint gépkocsi és ingatlanok elkobzása mellett 45 millió forintos vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben. A bíróság kötelezte a vádlottat a majdnem egymillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Az élettársát 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik felmentésért jelentettek be fellebbezést, így az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.  A bíróság elrendelte az elsőrendű vádlott letartóztatását.

A Berlinben futtatott magyar nők addig nem mehettek be az utcáról, amíg nem hozták a napi 150-300 eurót. Erről ide kattintva olvashat.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik