Belföld

„Ugye nem akarsz bajt?” – hét évet kértek a kétéves kislányával utazó apát vonaton kirabló férfiakra

PMRFK / Facebook
PMRFK / Facebook

Felfegyverkezve elkövetett rablás és kifosztás bűntette miatt állítja bíróság elé a Dabasi Járási Ügyészség azt a két férfit, akik több embert is kifosztottak és kiraboltak a Budapest-Lajosmizse között közlekedő vonatokon. Egyik alkalommal egy kétéves kislányával utazó apát raboltak ki késsel.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év börtönt kértek a két vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A kecskeméti férfi és örkényi társa tagadták a kés használatát, és azt állították, hogy ők nem erőszakoskodtak, hanem csak kérték és kapták az apától a pénzt.

A pénzt átvevő férfi elismerte, hogy kapott pénzt, de azt állította, hogy nem volt erőszakos. A másik terhelt pedig – akinél a kés volt – azt vallotta, hogy ő csak a tartozását kérte, az apa pedig szó nélkül átadta neki a kért összeget.

– mondta az ügyész.

Az elkövetők rendszeresen kéregettek és kunyeráltak a lajosmizsei vonaton. Februárban az egyik férfi szintén a vonalon utazott, amikor észrevette, hogy a vele szemben ülő férfi elaludt. Lenyúlta tőle a mobilt, aminek a tokjában 100 ezer forint volt, majd mint aki jól végezte dolgát, leszállt a vonatról Örkényben.

PMRFK / Facebook

Idén júniusban egy apa a kétéves kislányával együtt szállt fel a vonatra Örkényben. Az egyik elkövető leült velük szemben, és mondvacsinált ürüggyel szóba elegyedett az édesapával. Először ötezer, később kétezer forint átadására szólította fel.

Mivel az apa megtagadta a pénz átadását, a másik elkövető odalépett hozzá egy bicskával a kezében, aminek a pengéjét nem nyitotta ki.

Ugye nem akarsz bajt?

– mondta a pici gyermekét ölében tartó apának, és már villant is a kés.

Mivel az apa féltette a kislányát, és a saját testi épségét, ezért inkább átadta a kért összeget. Az elkövetők ezután még mellette maradtak Ócsa megállóig, ahol azután leszálltak a vonatról.

A bűncselekményről készült posztot kiszúrta egy zsaru a közösségi médiában, s azonnal riasztotta a kollégáit, akik pár órán belül lekapcsolták a lajosmizsei vonalon utazók életét keserítő párost. Az ügyészség hét év letöltendő börtönnel díjazná a tevékenységüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik