Belföld

Ötmilliót sikkasztott a Tescóból egy diákmunkás, aki blokkokba tekerte a pénzt – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hónapokon át saját zsebre dolgozott egy diákmunkás a hatvani Tescóban. A fiatal pénztárosként melózott a hipermarketben, és több mint ötmillió forintot nyúlt le a kasszából tíz hónap alatt.

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt állítja bíróság elé a 21 éves fiút.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottat tetten érték, és beismerte a bűnösségét, de nem adott különösebb magyarázatot arra, hogy mire költötte a pénzt.

A 21 éves férfi 2020 januárjától dolgozott diákmunkásként a hatvani Tescóban, ahol áprilistól pénztárosi feladatot látott el. Az volt a módszere, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által termékekért kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat blokkba tekerte és eldugta a ruhájába, és minden esetben így távozott a pénztártól.

A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 millió 673 ezer  forintot sikkasztott el . A fiú ruhájában 250 ezer forintot találtak akkor, amikor tetten érték.

Az ügyészség 2 év 5 hónap felfüggesztett börtönt és 150 ezres pénzbüntetést kért a fiatalra előkészítő ülésen történő beismerés esetére, azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót, és kötelezzék az általa okozott kár megtérítésre.

Ebben a cikkünkben pedig arról írtunk, ahogy egy kisgyermekes anya kitolja a teli bevásárlókocsit a hipermarketből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik