Belföld

Háromszor is visszatért a helyszínre az Alfa Romeo sofőrje, aki ittasan elütött egy fiatalt a Helsinki úton

police.hu
police.hu

Háromszor is visszatért a baleset helyszínére az a vezetéstől eltiltott férfi, aki hétfőn este fél tíz körül ittasan elütött egy tinit Budapesten, a Helsinki úton, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A BRFK közleménye szerint a 20 éves fiatalember a Helsinki úton ment át a zöldön a biciklijével a kerékpárúton, amikor fékcsikorgásra lett figyelmes. Egy piros Alfa Romeo sofőrje a Helsinki út és a Topánka utca kereszteződésben áthajtott a piroson, és nekiütközött a kerékpár hátsó kerekének.

A biciklisnek szerencséje volt, mert nem veszítette el az egyensúlyát, és sérülés nélkül megúszta a balesetet. Az autós viszont megállás nélkül továbbhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról,hogy okozott-e sérülést.

police.hu

A biciklis telefonon értesítette a szüleit, akik perceken belül odaértek a fiukhoz. Ekkor váratlanul ismét feltűnt az Alfa Romeo, elhajtott a férfi és szülei mellett, majd a kereszteződésben megfordult és elhajtott. Amikor a baleseti helyszínelők és a járőrök megérkeztek, és megkezdték az elsődleges intézkedéseket, az autós harmadjára is megjelent, és újra nagy sebességgel elhajtott.

– közölte a rendőrség.

police.hu

A rendőrök pár utcával arrébb megállították és elfogták az ámokfutót. A gépkocsi átvizsgálásakor egy bontott viszkisüveget találtak a zsaruk, a sofőr pedig nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát.

police.hu

M. Antalt ittas vezetés gyanúja miatt mintavételre előállították. A 28 éves férfiről kiderült, hogy nem is ülhetett volna autóba, mert a bíróság eltiltotta a vezetéstől, és ittas járművezetés miatt körözés is ki volt adva ellene.

Kiderült, hogy M. Antal autóját a forgalomból is kivonták, mert nem fizetett be egy közigazgatásí bírságot. Az egyenruhások lekapták a rendszámot a kocsiról, és a járművet a rendőrségi telephelyre szállították.

M. Antal ellen járművezetés ittas állapotban, cserbenhagyás, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A 28 éves férfit őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik