Belföld

Elítélték a 11 éves mostohahúgát megerőszakoló férfit, aki már gyerekként zaklatta az akkor még csak óvodás féltestvérét

Kilenc év fegyházra ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki már gyerekként is szexuális bűncselekményt követett el a húga sérelmére

A Győri Fellebbviteli Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint férfi még gyerek volt, amikor 2009-2012. közötti szexuálisan molesztálta óvodáskorú féltestvérét. A kora miatt azonban ezért a cselekményért még nem volt büntethető.

Azt írták, 2016-2017. években, az akkor már fiatalkorú férfi kihasználta a pannonhalmi házukban, hogy alszanak a családtagjai, és akarata ellenére közösült a kislánnyal.

Egy évvel később a férfi megint szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a 13 éves féltestvérét. A gyermek nem számíthatott a szüleire, nem mondta el nekik a vele történteket, és egészen 2021 januárjáig nem mert segítséget kérni senkitől.

A Győri Törvényszék hét év fegyházra ítélte a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és tizennegyedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt, és végleg eltiltotta minden olyan foglalkozástól, melynek keretében 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság egyetértett az ügyészség indítványával és hétről kilenc évre felemelte az elkövető büntetését.

Kapcsolódó
Nyolc év fegyházat kértek a 11 éves mostohahúgát megrontó fiatalra
Egy orvosi vizsgálaton derült fény arra, hogy milyen szörnyűségeket művel a kislánnyal a férfi.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik