Belföld

Nyolc év fegyházat kértek a 11 éves mostohahúgát megrontó fiatalra

Mostohatestvére megrontása miatt állítja bíróság elé a Somogy Vármegyei Főügyészség azt a 22 éves somogyi férfit, aki a  mostohahúgával fajtalankodott.

Mónok Andrea, a Somogy Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást értek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy tiltsák el minden kiskorúak nevelésével összefüggő foglalkozástól.

A vádirat szerint a fiatal apja élettársi kapcsolatot létesített a 12 év alatti kislány anyjával, így ő is hozzájuk költözött.A fiatalember a lánnyal és annak két másik testvérével aludt közös hálószobában, amit arra használt fel, hogy a befolyása alá vonja a gyereket, és szexuális cselekményt végezzen vele.

Az esetre a lány egészségügyi vizsgálatával összefüggésben derült fény, a fiatalt  őrizetbe vették, majd letartóztatták. Úgy tudjuk, hogy a gyerek 11 éves volt amikor a mostohatestvére erőszakoskodott vele.

Az ügyészség 12. életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a  férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik