Belföld

Januártól Fülöp-szigeteki buszvezetők vehetik át a volánt Budapesten

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Tízezer kilométerről kell megoldani a buszsofőrhiányt: januárban várhatóan húsz Fülöp-szigeteki buszvezető kezdheti meg a munkát a Budapesti Közlekedési Központ egyik alvállalkozójánál, az Arrivabus-nál – számolt be az ATV.

„A Fülöp-szigeteki járművezetők több más országban bizonyítottak már, a jelentkezők szigorú kiválasztási folyamaton mentek keresztül, hogy tökéletes jelölteket találjunk a programban való részvételre” – mondta Körmendi Anikó, a cég vezetője a csatornának. – Az ázsiai sofőrök október végén érkeznek Magyarországra és kezdik meg az oktatást, hogy 2024 januárjában felkészülten állhassanak munkába. Gondosan kiválasztott vonalakon, angol nyelven beszélő diszpécserek támogatása mellett teljesítenek majd szolgálatot – tette hozzá.

„A Fülöp-szigeteki járművezetők azért jönnek ide, hogy támogassák Budapest közlekedésének zavartalan működését. Erre a jelenleg hatályos törvények lehetőséget adnak, mi pedig számtalan eszközzel támogatjuk a munkába állásukat. A Fülöp-szigeteki járművezetők képzésének és munkába állásának részleteiről megérkezésük pillanatától folyamatosan tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot, különösen azon kerületek lakóit, ahol járművezetőink munkába állnak” – jelentette ki a cégvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik