Belföld

Karácsony: Konkrét vállalásokat teljesítettek a BKV és a BKK vezetői, ezért kaptak prémiumot

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Karácsony GergelyFacebookon reagált a Magyar Nemzet cikkére, melyben a lap arról írt, hogy a főpolgármester „titokban mesés prémiumok” kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára. Bejegyzésében azt hangsúlyozta:

nem jutalomról van szó, hanem prémiumról, amire azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat. Ezeknek köszönhetjük, hogy Budapesten a Covid, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére nem romlott, hanem javult a közösségi közlekedés minősége. Hasonló munkasikereket kívánok a MÁV és a Volánbusz vezetőinek.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese pedig 8,6 millió forint prémiumban részesülhet.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a prémiummal kapcsolatban arról beszélt, hogy ilyen szintű jutalmakat kiosztani városvezetői bűn.

Karácsony Facebook-bejegyzése szerint viszont

annyira volt titkos az előterjesztés, hogy a BKK felügyelőbizottságának fideszes tagja is megszavazta a prémiumot. Az a Wintermantel Zsolt, aki most felháborodva nyilatkozza tele a propagandasajtót. Lassan ideje eldönteni, hogy Budapestet szolgálják-e, avagy a Fideszt, a kettő együtt láthatóan nem megy.

Frissítünk!

Wintermantel Zsolt a Facebook-oldalán reagált Karácsony szavaira. A fideszes politikus arról ír, hogy a BKK felügyelőbizottsága februárban tárgyalta a prémium kifizetésekről szóló előterjesztést. „Akkoriban, amikor a Fővárosi Közgyűlés számára rekordméretű iparűzési adóbevételt tartalmazó költségvetési előterjesztést nyújtottak be. (…) Prémiumot lehet fizetni. A prémium feladatok teljesítését lehet értékelni. Javaslatot is lehet tenni a döntéshozó számára. De súlyos városvezetői hiányosságra és a józan ítélőképesség hiányára utal tízmilliós prémiumokat és jutalmat engedélyezni, akkor, amikor folyószámlahitelből finanszírozzák Budapest működését és a hiányra hivatkozva harmadával megemelik a vonaljegyek árát!” – írta a javaslatot februárban még megszavazó kormánypárti politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik