Belföld

Magyar Nemzet: 65 millió prémiumot ad Karácsony Gergely a BKK és a BKV vezetőinek

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu

Három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető számára engedélyezte prémiumok kifizetését júliusban Karácsony Gergely főpolgármester – írja a Magyar Nemzet.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese pedig 8,6 millió forint prémiumban részesülhet.

Karácsony Gergely a lap szerint döntött továbbá a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76 millió, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat.

Ha az értesülés megbízhatónak bizonyul, a BKK, illetve a BKV felsővezetői így összesen mintegy 65 millió forint prémiumot vehetnek fel.

A prémiumokról szóló döntésekkel összefüggésben kérdést küldünk a budapesti Városháza sajtóosztályára. Arra kértük őket, erősítsék meg vagy cáfolják a lap értesülését, illetve az állítólagos prémiumok összegszerűségét. Amint válaszolnak kérdéseinkre, cikkünket frissíteni fogjuk.

Frissítünk!

„A főváros közlekedési cégei nagyjából tízszer annyi ember utazásáért felelnek, mint a MÁV, vezetőik alapbére azonban csupán a fele a MÁV vezetők alapbérének” – reagált a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke lapunknak megküldött válaszában pénteken este.

 

A levélben kiemelték, hogy „sajtóhíresztelésekkel szemben” a főváros munkatársai nem jutalmat, hanem prémiumot kaptak, amelyre csak konkrét célkitűzések teljesülése esetén jogosultak.

 

A Magyar Nemzet a prémiumok összegét az arra jogosult személyek nevével együtt közölte. A prémiumok lap által közölt összegeinek helyességét firtató kérdésünkre azonban a főváros nem válaszolt.

 

Levelükben azt írták, a budapesti közösségi közlekedés minőségét a COVID, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére is fenntartották, sőt javították. Ez azonban szerintük nem mondható el az állam által fenntartott szolgáltatásokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik