Belföld

Balesetet okozott a kampányban átadott játszótér: 1,5 milliós büntetést kapott Érd volt fideszes polgármestere

MTI
MTI

T. Mészáros András, Érd korábbi fideszes polgármestere bűnösnek vallotta magát foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében az Érdi Járásbíróságon szerdán megtartott tárgyaláson, az ítélet szerint emiatt 1,5 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie, és a 362 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell térítenie – közölte az Érdmost.

T. Mészáros a 2019-es önkormányzati kampány idején adott át egy félkész játszóteret, ahol aztán egy gyermek megsérült. A választás miatt meggyorsított átadás előtt nem ellenőrizték az alapvető biztonsági követelményeket, és gondatlanságból közvetlen veszélynek tették ki a látogatókat

A vádirat szerint a volt polgármester vádlott-társával a 2019. szeptember 28-29-ére meghirdetett kétnapos nyitórendezvény idejére úgy nyitották meg az Érd Papi Földek Rekreációs Park játszóterét a nagyközönség előtt, hogy a játszótér kivitelezése még nem fejeződött be, műszaki átadás-átvétele nem történt meg. A megnyitóra érkező látogatók közül egy gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amikor egy fedetlen építési gödörben elesett. Egy másik gyerek szerencsésebb volt, őt az esés közben elkapta az édesanyja.

A polgármesteri hivatal kezdetben nem ismerte el a felelősségét. Korábbi cikkünkben foglalkoztunk T. Mészárosék védekezésével.

Nem adtuk át a játszóteret, felavattuk, és néhány napos próbaüzemet tartottunk

– írták akkoriban az RTL Klub megkeresésére, noha az eseményre küldött meghívóban az szerepelt, hogy „T. Mészáros András átadja” az „elkészült” játszóteret, a következő programpont pedig „a játszótér birtokba vétele” volt.

A helyi sajtó értesülései szerint T. Mészáros az ügy gyors lezárása érdekében fogadhatta el a bevezető tárgyalási napon a vádirat állításait. A politikust a nyár végén ugyan leváltották a pártban, de ő azt fontolgatja, hogy – akár a kormánypárt még meg nem nevezett jelöltjével párhuzamosan – versenybe száll a város jelenlegi ellenzéki polgármesterével, Csőzik Lászlóval.

Az érdi Fidesz-szervezet szeptember elején tartott tisztújítást. A tagság ezen a közgyűlésen váltotta le T. Mészáros Andrást a vezetői posztjáról, az utódja Gasparik Gábor lett.

Információink szerint a Medián legutóbbi érdi felmérése szerint pillanatnyilag nem áll jól a Fidesz lehetséges jelöltje Csőzikkel szemben. A teljes népességet tekintve az újrainduló ellenzéki politikus 49 százalékos támogatottsággal rendelkezik, míg a kormánypárti jelöltre a lakosság 12 százaléka szavazna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik