Belföld

Angyali nyugalommal sétáltak a lopott lemeztetővel az utcán, amikor szembejött velük a tulaj – videó

Angyali nyugalommal sétált az egyik családi ház udvaráról ellopott lemeztetővel két férfi az egyik dorogi utcában, amikor pechjükre pont szembejött velük a tulajdonos. Miután a tulaj számon kérte rajtuk a lopást, visszacipelték és behajították az udvarra. Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt állítja bíróság elé a két férfit.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az egyik terhelt a kerítésen át bemászott az egyik dorogi családi ház udvarára, kiadta a 30 ezer forintot érő lemeztetőt a társának, majd azt együtt elvitték a helyszínről.

Az időközben hazaérkező  tulaj azonban észrevette a lemeztetőt cipelő tolvajokat, és számon kérte őket, majd a rendőrség kihívását helyezte kilátásba. A tolvajok ezután visszavitték a lemeztetőt és bedobták az ingatlan udvarára, így a 30 ezres kár megtérült.

Az egyik férfi azonban más bűncselekményeket is elkövetett. Betört egy üresen álló esztergomi önkormányzati épületbe, majd feszegetni kezdte a fémből készült ereszcsatornát, de nem tudta ellopni, mert az időközben helyszínre érkező közterületesek pont megzavarták.

De más is volt még a rovásán. Júniusban beletett 12 darab téliszalámit a táskájába, 52 ezer forint értékben az egyik üzletben, de ekkor pedig a biztonságiak csípték nyakon. Ráadásul még kábítószert is fogyasztott. A több bűncselekményt elkövető férfire börtönt, míg a lemeztető lopásban tüsténkedő társára felfüggesztett fogházbüntetést kértek.

Kapcsolódó
Videón, ahogy a rutinos tolvajok lazán kitolják a zsúfolt beváráslókocsit a siófoki Tescóból
A visszajáró négyfős társaság közel nyolcszázezer forintos kárt okozott az áruháznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik