Belföld

Videón, ahogy a rutinos tolvajok lazán kitolják a zsúfolt beváráslókocsit a siófoki Tescóból

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Siófoki Járási Ügyészség azzal a négyfős bandával szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztogattak a siófoki Tescóban. A három férfit és női társukat nagyobb értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt állítják bíróság elé.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel a bűncselekmény elkövetésekor , ezért megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az elkövetők még a szerepeket is kiosztották egymás között, amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Ezzel a módszerrel, három alkalommal összesen 787 ezer forintos kárt okoztak az áruháznak. Az utolsó alkalommal féltek a lebukástól, ezért bent hagyták a Tescóban a telepakolt bevásárlókocsit, ekkor további 127 ezer forint értékű terméket akartak meglovasítani. A siófoki nyomozók azonban a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket.

Az ügyészség három elkövetőre letöltendőt, egyre pedig felfüggesztettet kért azzal, hogy mindannyiukat tiltsák el a közúti járművezetéstől, s kötelezzék őket a sértett kárának megtérítésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik