Belföld

Közel ezer receptet írhatott fel pénzért a háziorvos egy házaspárnak

Közel ezer receptet írhatott fel pénzért egy 66 éves Pest vármegyei háziorvos egy házaspárnak, a buliban az orvos 59 éves asszisztense is benne volt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az orvos és asszisztense rendszeresen elvette azt a pénzösszeget, amiért a vényköteles nyugtatók felírható mennyiségének többszöröse cserélt gazdát. Alkalmanként 3–8 doboz tabletta – Frontin, Rivotril, Xanax vagy éppen Tramadol – szerepelt a recepteken.

A szinte kiskereskedelmi mennyiségben felírt gyógyszerekért kapott vesztegetési pénzeken túlmenően az orvos és asszisztense gyanúsítása további tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli ellentételezése.

Az elmúlt, közel másfél évben az orvos 934 alkalommal állított ki recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspár számára. Az orvos ilyen úton befolyt mellékes jövedelme szerény becslés alapján is több százezer forintra rúg. A pontos összeg nem ismert, tekintettel arra, hogy az érintettek nem tettek vallomást.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a jelenleg is bűnügyi felügyeletben lévő orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a jelenleg is bűnügyi felügyeletben lévő férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen pedig vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik