Belföld

Őrizetbe vettek egy háziorvost, ezer receptet írhatott fel egy házaspárnak pénzért

Őrizetbe vettek egy Pest vármegyei háziorvost. A doktort és az asszisztensét vesztegetés elfogadásával, egy pácienst és annak feleségét pedig vesztegetéssel gyanúsítják.

Hadházi Kornél, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az orvos tagadta a bűnösségét.

A háziorvosi rendelőbe, valamint egy páciensként nyilvántartott házaspárhoz köszöntek be a rendőrök pár nappal ezelőtt. A 66 éves orvost, és 59 éves asszisztensét előállították, ahogyan az 54 éves férjet, valamint 49 éves feleségét is.

A gyanú szerint a 66 éves háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vényköteles gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak. Alkalmanként és személyenként 3-8 doboz nyugtató hatású tablettát; Frontint, Rivotrilt, Xanaxot és Tramadolt. Az ügyleteknél jelen lévő, a háziorvos utasításait követő asszisztensnek is csurrant-cseppent az anyagi ellenszolgáltatásból.

A nyomozók úgy vélik, hogy az elmúlt, közel másfél évben az orvos közel ezer alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak. Az orvos és asszisztense gyanúsítása további vesztegetési tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli honorálása.

Szerény becslés alapján is több százezer forintra rúg az orvos vesztegetés elfogadásával összegyűjtött mellékese

– közölte a rendőrség.

A bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik