Belföld

„A fizetésem nettó 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint amennyi a tanári bérem volt bruttóban” – buszsofőrnek állt a PDSZ volt elnöke

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Egy júniusi tüntetésen jelentette be, hogy 31 év után búcsút int a tanári pályának Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) egykori elnöke. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium korábbi történelemtanára a státusztörvény miatt adta be a felmondását.

A Népszavának nyilatkozva most azt is elmondta, hogy buszsofőrnek áll.

Most végeztem el egy képzést, októbertől egy magáncégnél leszek buszsofőr, a fizetésem nettó 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint amennyi a tanári bérem volt bruttóban

– nyilatkozta Szűcs Tamás.

– Azt nem tudom, mekkora lesz a felmondási hullám, úgy érzékelem, a pedagógusok körében nagy a letaglózottság és a tétovaság – vélekedett Szűcs, aki szerint „ha a nincs ez a törvény”, lehet, hogy marad a pályán. Úgy véli, hogy „eddig sem volt rózsás a helyzet, ám most kifejezetten pocsék”.

Az idei tanévtől kezdve hatályos a kordonbontások és könnygáz közepette elfogadott státusztörvény, ami leginkább a tanárok, pedagógusok életébe hoz nagy változást. A törvény bevezetése megtörtént, a pedagógusoknak szeptember 29-éig kell döntést hozniuk, hogy maradnak-e a helyükön, vagy elhagyják a pályát.

Kapcsolódó
Rétvári Bence a tanárhiányról: Ez egy relatív fogalom
Az államtitkár szerint a béreken kell javítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik