Belföld

Videón, ahogy gépkarabéllyal biztosítja a migránsok határon való átjutását egy férfi

police.hu
police.hu

Gépkarabéllyal a vállán biztosította a migránsok határon való átjutását egy férfi Röszkénél. Az eset szombat hajnalban történt, a rendőrség most tette közzé az esetről készült térfigyelő kamera felvételét.

Az ORFK közleménye szerint hat óra után pár perccel figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor az  ideiglenes biztonsági határzár kerítései között létesített manőverútra létrán átmászó férfire.

A Szerbia felől érkező férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt és annak fedezetével biztosította az utána érkező 13 illegális migránsnak a határzáron történő átjutást. A közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, mert pont egy kicsivel távolabb lévő két másik illegális migráns csoportot tartóztattak fel.

A csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták, és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális határátlépőt.

Sorozatlövéseket adtak le egy szerb-magyar járőrcsoportra Mórahalomnál. Erről ebben a mai cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik