police.hu
Belföld

Sorozatlövéseket adtak le egy szerb-magyar közös járőrcsoportra Mórahalomnál

Automata fegyverekkel lőtték a szerb-magyar közös járőrcsoportot múlt csütörtökön Mórahalom térségében, az ideiglenes biztonsági határzárnál, közölte a rendőrség honlapján az ORFK.

Közleményükben azt írták, hogy legalább négy egyes lövést, majd több rövid sorozatlövést észlelt este fél tizenegykor a négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoport.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik az azonnali kivonásukról határoztak. A rendőrök kihátráltak a tűzvonalból, így személyi sérülés nem történt.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandáknak a tagjai adták le. A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Néhány nappal ezelőtt egy gépkarabéllyal a biztosította a migránsok határon való átjutását egy férfi Röszkénél. Erről ebben a mai cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó
Videón, ahogy gépkarabéllyal biztosítja a migránsok határon való átjutását egy férfi
A létrán átmászó férfi visszament Szerbiába az akció levezénylése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik