Belföld

Megszurkálta a volt párjánál dolgozó munkást, majd kiszakította a gázcsövet, hogy felrobbantsa a házat

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a Szolnoki Járásbíróság azt a 42 éves újszászi férfit, aki pár nappal ezelőtt megszurkálta a volt élettársa házát felújító munkást, majd megpróbálta az exe házát felrobbantani.

Lánczi Rajmund, a Jász-Nagykun-Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi éjszaka jelent meg a vele egy hónappal korábban szakító élettársa zagyvarékasi családi házánál.

Átmászott a kerítésen, majd lekapcsolta a teraszon található elektromos szekrényben lévő áramvédelmi kapcsolót, aztán bement a házba, hogy felrobbantsa. A behatoló úgy tudta, hogy a ház éppen üres, azonban ott aludt egy munkás, aki felújítási munkákat végzett a ház tulajdonosánál. A melós felébredt a zajra, és dulakodni kezdett a jogtalanul behatoló férfivel, melynek során a gyanúsított mellkason, és többször is lapockatájékon szúrta egy bicskával.

A elújítást végző férfi felismerte a gyanúsítottat és közölte vele, hogy hagyjon fel cselekményével, mert ismerik egymást, melynek hatására az elkövető befejezte a támadást, majd mindketten kimentek az udvarra.

Ezt követően a munkás távozott az ingatlanból, az elkövető azonban később visszament a házba, és kiszakította a konyhában a helyéről a tűzhely és gázcsap közötti gégecsövet, melynek következtében a nyitott gázcsapon keresztül szivárogni kezdett az épületbe a gáz. A férfi ezután távozott az ingatlanból.

A gázszivárgást másnap reggel észlelte a budapesti munkahelyéről hazaérkező volt élettárs és értesítette a hatóságokat. A gázszivárgás miatt a robbanás veszélye fennállt, a további gázszivárgást a helyszínre érkező tűzoltók szüntették meg. A megkéselt munkás nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészséggel és letartóztatta a férfit.

Kapcsolódó
Behatolt egy házba egy férfi Ercsiben, majd felgyújtotta az ágyat és elszaladt
Őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik