Belföld

Kőbányán csaptak le a drognagyira a fiára, és a szállítóra – videón a rajtaütés

police.hu
police.hu

Lecsaptak a budapesti drognagyira és a fiára is. A rajtaütés során egy drogfutár is elfogtak a budapesti zsaruk. A BRFK által közölt gyanúsítás szerint B. Károlyné rendszeresen vásárolt nagy mennyiségben kábítószert F. Páltól, azért hogy továbbértékesítse.

Az asszony eleinte maga ment el beszerezni a drogot a férfihoz, később azonban B. Istvánt bízta meg ezzel. Az üzlet akkor sem állt meg, amikor a 64 éves asszony nem volt otthon, mert akkor a fia, B. Zsolt szolgálta ki a vevőket, így a másik két díler mellett a rendőrök B. Istvánt és B. Zsoltot is elfogták.

A rendőrök Kőbányán állították meg autójával B. Károlynét, és elfogták. A kocsiból alufóliába csomagolt, kábítószergyanús anyag került elő, amit lefoglaltak a gépkocsival együtt.

Az 56 éves F. Pált szintén a kőbányai lakhelyén fogták el. Az ott megtartott kutatás során kábítószer porciózásához használt mérleget, két, fehér porral töltött fóliatasakot, valamint több mint kétezer eurót találtak. A férfitól lefoglaltak továbbá hárommillió forintot és egy luxusautót.

B. István elfogásakor is éppen kábítószert szállított a megbízójához Kőbányán gyalogosan. Nála a rendőrök egy gyógyszeres dobozban bruttó 144 gramm amfetamingyanús anyagot, pénzt és két telefont találtak. A nyomozók kutatás céljából elmentek B. Károlyné zuglói lakásához, és a lányát éppen menekülés közben fogták el.

B. Krisztina az anyja és a testvére által folytatott drogkereskedelemre utaló tárgyakat összepakolta, majd azokkal együtt igyekezett elhagyni a lakást. Ám nem járt szerencsével és  bruttó 57,97 gramm fehér port, kábítószergyanús anyaggal szennyezett mérlegeket, táskát, kanalat, nejlonzacskókat, pénzt, arany ékszereket és négy telefont foglaltak le tőle.

Ezután B. Károlyné fia, B. Zsolt lakását is átkutatták, ahol szintén találtak több mint félmillió forintot, droggyanús anyagokat, telefont és mérleget is. Ezekről B. Zsolt azt mondta, hogy barátnője, Sz. Alexandra használatában vannak, így a rendőrök a nőt is elfogták.  Az akció során lefoglalt, összesen bruttó 200 gramm kábítószergyanús anyag feketepiaci értéke körülbelül 800 ezer forint.

A  zuglói rendőrök F. Pált, B. Károlynét és fiát, B. Zsoltot kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság elrendelte mindhárom személy letartóztatását. A drogot szállító B. Istvánt és a hozzátartozókat, B. Krisztinát és Sz. Alexandrát kábítószer birtoklása bűntettével gyanúsították meg, ők szabadlábon védekezhetnek.​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik